stellar glass detailing – wonderful minimalist interiors too. m.

After winning the international architectural design competition, Stuttgart based wittfoht architekten were commissioned to build the extension of the World Trade Organization headquarters in Geneva. The new administrative building, integrated into the site, creates a feeling of openness and transparency.

The site is situated in an unusual location mixing both city and lake surroundings. The lakeside wooden park incorporating the existing group of WTO buildings is a key determining factor in the project. The new building complements and completes the overall urban setting with its existing building ensemble. It responds to the cramped conditions in the southern part of the site while integrating the existing necessary and functional constraints. It maintains a respectful distance from the old buildings and creates a high-quality outdoor area between the two structures. A balanced, well-proportioned overall picture presents itself, which is enriched by a dialogue between old and new.

click to jump