creative design solution by the japanese architect for the venice art biennale 2015 - would love to see it activated. m.

a 16 meters by 9 meters arc stretches from the concrete to the first floor of the building, described by an architectural form that takes the shape of a smooth arc. ‘instead of creating a freestanding pavilion, which can be made anywhere, I am using the existing building wall of this architecture which acts in contrast to my new structure’, shigeru ban tells us.

what looks like a wall of mosaic tiles is actually a carefully engineered grid of makeup palettes arranged to allow light to filter inside the semi-luminous interior throughout the day and night. the tensile structure is made with acrylic sheets that form the exterior of the pavilion, which hang in a natural suspension, creating a parabola.

click to jump