innovative green project from the french based studio – creative screen design! the site is zoned for only 9 stories – would love to see these as high-rise towers in a city context. m.

french studio LCR architectes have recently completed the design of a complex for the aeronautical industry group thales, in the south of france. one major component of the site is the lake which is accompanied by thick and large vegetation — offering a green lung to the whole neighborhood.

one characteristic aspect of the complex is the unique layout of sun blocker blades that make up the front skin, creating the desired graphic effect to blur the stratification of different office levels. half of these elements are lacquered in white, and the other half in anthracite grey. this alternation is highlighted by the effects of light and shadow cast unto the blades. as a result, a dynamic depth can be perceived.

click to jump