stunning central design for the 17 court complex – kudos! m.

GRAS arquitectos has completed the new headquarters of the mallorca open, WTA 250 tournament in spain. the strong natural context of irregular topography influenced the character of the building defined by white concrete cantilevered slabs and its clean-edged terraces.

the tennis club combines a communal building together with a total of 17 courts of grass, clay and hard ground. GRAS arquitectos positioned the white volume on the highest point of land and conceived as a continuation of the terraced terrain, with the center court acting as the heart of the project. reminiscent of greek epidaurus tennis theaters, a series of terraces are carved in the hill to create a natural stone stadium. with this, the design can facilitate up to 1,500 spectators. the solid blocks of mallorcan natural stone gives the overall scheme a sculptural character.

click to jump