interesting twist on residential design in oslo, norway. m.

This project relates to the ongoing densification of the detached house areas of Oslo and investigates how to densify these areas without compromising on architectural and existing qualities. The five single-family houses in Gregers Grams vei of Oslo are organized around a shared yard, which offer direct access to the residences.

The site is naturally south-sloping, and the parking area is built as a shared underground facility. The residences have a consistent design, both in material use and detailing. However, each house is customized to its specific location on the site, sunlight conditions, terrain and surrounding buildings, making each house unique. The gaps between the buildings provide varied views as well as private and semi-private outdoor spaces.

click to jump